Шон Конъри ОГЛУПЯВА прогресивно – Алцхаймер!

83-годишният Шон Конъри развива симптоматика на Алцхаймер и понякога забравя, че е бил актьор.

Шот Конъри забравя кой е и какви роли е направил в киното

Шон Конъри забравя кой е и какви роли е направил в киното

Възрастта не щади дори мъжкар като Конъри, който направи незабравими роли в киното и ще бъде запомнен като Джеймд Бонд и като основен персонаж от “Шотландски боец”, пише www.eg.ru. Пропаданията на паметта му зачестяват и е ясно, че актьорът е болен от Алцхаймер. Близки приятели на семейството му разказват, че понякога Шон не помни кой е и с какво се е занимавал цял живот. Съпругата му се страхува, че при някоя от самотните си разходки той ще се изгуби, и затова избягва да го пуска сам извън дома им. Всеки път, когато той не си е у дома и звъни телефонът, тя очаква, че се обаждат или от болницата, или от полицията.

Тази тревожна и тъжна информация обаче се опровергава от други приятели на Шон Конъри. Според тях нещата не стоят толкова зле и старото момче още е във форма. За половин век в киното Конъри се е снимал в повече от 70 филма. Той има в колекцията си награди и най-високото отличие за човек от неговото поприще – Оскар, присъден за ролята на полицая Джим Малоун в драмата “Недосегаемите”.

Болестта на Алцхаймер се превръща в един от сериозните проблеми на застаряващото човечество. От това заболяване страдаха президентът на САЩ Роналд Рейгън, ирландската писателка Айрис Мърдок, бившият премиер-министър на Великобритания Маргарет Тачър, актьорите Питър Фалк и Ани Жирардо. Болестта не щади нито богатите, нито световноизвестните.

Source Article from http://kliuki.bg/291646/shon-konari-oglupyava-progresivno-alchaimer/